De 9 bedste hortensia-spidser

Vi er meget glade for hortensia. På varme dage er det vigtigt at holde styr på deres drikkebehov, men ellers har du lidt at bekymre dig om. Og er det bare at nyde de lyserøde, blå og hvide skyer. Vi har listet de 9 bedste hortensia-tips til dig.

1. Hvor høj kan hortensia være?
Når du vælger hortensia, skal du ikke kun se på blomsterne, men også lade den endelige højde spille en rolle i dit valg. De er fra 40 til 250 cm høje. Til gården skal du vælge en sort, som du kan overse.

2. Lige så sød i solen
Det er en misforståelse, at alle hortensiaer ønsker skygge. Så længe jorden er tilstrækkelig fugtig, kan løghortensiaen (Hydrangea macrophylla) også stå i fuld sol.

3. Smart beplantning
Fyld plantehullet med speciel hortensiajord og vand grundigt et par gange om ugen efter plantning. Lav en lille dæmning af jord omkring det, så vandet ikke løber direkte af.

4. Forårsbeskæring af hortensia
I marts eller april skal du skære de gamle blomster af fra ildhuden eller hortensiaen (Hydrangea macrophylla) over de første nye knopper.
Beskær hortensia, Hydrangea paniculata og Hydrangea arborescens, der danner blomsterknopper på etårigt træ (grene, der udvikler sig om foråret og blomstrer samme år) i løbet af første halvdel af april. Så producerer de stærke unge grene og blomstrer endnu rigere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.